Resor & Evenemang

Evenemang och resor 2020. Här följer planerade resor och evenemang som vi planerar att genomföra under 2020. Observera att vissa är preliminära och där vi kommer att återkomma så fort vi vet att de är genomförbara.


25 mars Årsmöte i Västberga:

Inställt tillsvidare p.g.a rådande läge

Onsdagen den 25 mars 19.00 så är det dax för årets årsmöte i SÅS. Årsmötet är öppet för SÅS alla medlemmar och hålls även i år i Västberga i vår klubbvagn F5. Adressen är som vanligt Vretensborgsvägen 13, till höger om huset och rakt över gården, in genom grinden och till höger så står vagnen. På årsmötet ska vi i år välja lite nytt folk till styrelseposterna och det som är aktuellt i år är bland annat val av: Vice Ordförande, Kassör och två Ledamöter. Vi kommer även att berätta om hur det går med klubbens trafiktillstånd, bildandet av systerföreningen Katrineholms Ånglokssällskap och göra en genomgång av verksamheten 2019 samt berätta om klubbens bokslut. Vi kommer att informera om verksamheten och resor samt evenemang som är planerade under 2020. För att få rösta på mötet så krävs det att du erlagt ditt medlemskap för 2020. Under mötet så bjuder vi kaffe med tilltugg och i mån av tid så kanske vi hinner att se lite film och bilder. Välkomna!


26 april dax för Tågsläpp 2020!

Inställt tillsvidare p.g.a rådande läge

Även i år, den 26 april, bjuder vi in till en dag bland våra lok och vagnar så ni kan se även den andra sidan av SÅS, det här sker hos de flesta museiföreningar den här dagen sedan många år och kallas: Tågsläpp. Det vanligaste sättet att träffa oss är ju under våra resor, men mellan dessa så håller de aktiva igång verksamheten på uppställningsområdet i Västberga och hur ser det ut där? Ni är välkomna att klättra runt på våra fordon, få information om föreningens verksamhet, träffa de aktiva medlemmarna och ta en fika. Det här är ett gyllene tillfälle att se om den här hobbyn även är något för dig eller visa ungarna hur riktiga tåg från förr ser ut. Vi öppnar upp 10.00 och håller grindarna öppna till 16.00, fika för de vuxna och dricka till barnen finns att få. Välkomna!
Adressen är: Vretensborgsvägen 13, gå in på gården till höger om huset och rakt över gården. Välkomna till oss den 26 april!


16-17 maj Trafikstart

Troligen inställt tillsvidare p.g.a rådande läge, vi återkommer med mer information

Om allt går som det ska så kommer vi att starta upp årets trafiksäsong genom att köra en efterlängtad trafikhelg mellan Liljeholmen och Södertälje, precis som tidigare år. Tåget avgår från Liljeholmens station straxt söder om söder på Liljeholmskajen intill Liljeholmsbron. Vi kommer att köra en tur per dag till Södertälje och åter och du bjuds åter in till en resa förr i tiden. Tåget dras av ångloket S1 1921 från 1952 och de resande åker i äkta trävagnar från första hälften av 1900-talet. Resan tar drygt tre timmar och du avnjuter resan antingen inne på klassiska träsoffor eller ute på plattformarna , du känner farten och dofterna från förr. Personalen ombord kommer och klipper din biljett i tidsenliga kläder samt berättar allt du vill veta om tåget, resor förr och föreningen. Vår ambulerande försäljning passera några gånger under resan och du kan handla kaffe, dricka och tilltugg. Vi har ett begränsat antal platser och biljetterna går inta att förboka, utan köps på plats, så det är först till kvarnen som gäller. Tider och priser återkommer vi till framöver här på sidan.


Juni, träffa SÅS här…

Under juni kommer du att kunna träffa SÅS personal och köpa produkter ur vårat sortiment, dels på marknaden i Alkärrshallen på Djurgården (Spårvagnsmuseet) och på Torekällbergets 1800-talsvecka i Södertälje. Datum och tider återkommer vi till på den här sidan längre fram i vår.


1-2 augusti, SÅS i Katrineholm

SÅS kommer i samarbete med KÅS, Katrineholms Ånglokssällskap, att medverka under Katrineholmsveckan och köra ångtågstrafik från Katrineholm till Vingåker och Flen under helgen, precis som förr. Tåget dras (troligen) av ångloket S1 1921 från 1952 och de resande åker i äkta trävagnar från första hälften av 1900-talet. Resan tar drygt en timme och du avnjuter resan antingen inne på klassiska träsoffor eller ute på plattformarna , du känner farten och dofterna från förr. Personalen ombord kommer och klipper din biljett i tidsenliga kläder samt berättar allt du vill veta om tåget, resor förr och våra föreningar. Vår ambulerande försäljning passera några gånger under resan och du kan handla kaffe, dricka och tilltugg. Samtidigt så kommer lokstallet att hållas öppet för dig som vill besöka vår systerförening och deras verksamhet. Mer info kommer här under våren.


28 november (preliminärt datum)

SÅS kommer även 2020 att medverka i Hjulmarknaden i Solnahallen på Ankdammsgatan 46 i Solna. Här kan du träffa SÅS och få veta mer om vår verksamhet samt handla av våra alster och produkter. Vi återkommer med mer information under sommaren.


Reservation för eventuella ändringar

sas-lucia-2016-publ-topp-25

sas-lucia-2016-publ-26

Snöigt landskap i Tumba 2016

25 kommentarer till Resor & Evenemang

 1. Ping: Ångtågsresa till julmarknaden i Nynäshamn 6-7 december | Stockholms Ånglokssällskap

 2. Ping: Tider och priser för Nynäshamnsresan nu klara | Stockholms Ånglokssällskap

 3. Ping: Nytt år nya tag! | Stockholms Ånglokssällskap

 4. Ping: Trafikhelg 30-31 maj Stockholm – Södertälje | Stockholms Ånglokssällskap

 5. Emelie skriver:

  Hej! När syns förbokningen av biljetter?
  Mvh Emelie

  Gillad av 1 person

 6. Ping: Ångtågsresa Liljeholmen – Södertälje 19-20/9 2015 | Stockholms Ånglokssällskap

 7. Xanthopteryx skriver:

  Är det något spikat för Hjulmarknaden ännu?

  Gilla

 8. Peter skriver:

  Blir det någon resa till Nynäshamn och julmarknaden i år?

  Gilla

  • Webbmaster skriver:

   Vi håller just nu på och pratar med Nynäshamns Järnvägsmuseum om samarbetet kring resan och återkommer på hemsidan så fort vi vet någonting mer. Klart är dock att NJM kommer att köra, men om det blir tillsammans med oss vet vi alltså inte just nu.

   Gilla

 9. Ping: Två ångtågresor i december | Stockholms Ånglokssällskap

 10. Ping: Ångtåg från Liljeholmen i helgen | Mina reflektioner

 11. Stefan Back skriver:

  Blr det trafik 16-17 sep Liljeholmen-Södertälje? Tre veckor kvar och ingen info på hemsidan???

  Gilla

 12. Ping: Dax för höstresa! | Stockholms Ånglokssällskap

 13. Ping: Nu är det dax för Luciaångtåg igen! | Stockholms Ånglokssällskap

 14. Ping: I helgen går det luciatåg (ångtåg) från Liljeholmen till Södertälje och åter | Mina reflektioner

 15. Kajsa skriver:

  Hej!

  Vi är en småbarnsfamilj från Stockholm och är intresserade av att vara med på en ångtågresa. När kommer ni att ha en sådan resa i Stockholmsområdet?

  Hälsning,
  Kajsa

  Gilla

 16. Ping: Nu är det dax för vårresa! | Stockholms Ånglokssällskap

 17. Ping: Katrineholmsresan flyttad! | Stockholms Ånglokssällskap

 18. Eva Fredlund skriver:

  Blir det någon tågresa i höst eller vinter?
  Från Liljeholmen eller Katrineholm?
  Julresan till Nynäshamn?
  Tacksam för svar!
  Med vänlig hälsning, Eva

  Gilla

  • SÅS skriver:

   Precis som det står på vår hemsida så har vi just nu inget trafiktillstånd att köra på och därför blir det inga resor alls i år tyvärr. Vi arbetar som bäst på att lösa den här frågan och återkommer så fort vi vet mera. Ångtågsresorna till julmarknaden i Nynäshamn körs inte av oss utan Nynäshamns Järnvägsmuseum, försök på deras hemsida istället.

   Gilla

 19. Eva Fredlund skriver:

  Var i Katrineholm befinner ni er?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s