Verksamhet utan sommaruppehåll!

Bara för att vi har klivit in i semestertider så innebär det inte att SÅS verksamhet stannar upp, tvärtom! Nu är det årstiden då vi kan genomföra alla större arbeten, som att laga tak och fixa vagnarnas yttre paneler. Det fixas och donas med allt möjligt av en outtröttlig skara äkta entusiaster som lägger ner många timmar varje vecka på att hålla våra fordon i bra trafikskick. Just nu så får främst vår trafikvagn SWB 138 sitt yttre uppsnyggat med skrapad, oljad och lackad teakpanel samt målade plattformsräcken. Även en del dåliga fotsteg har bytts ut till nya fräscha. Taket på vår kursvagn/övernattningsvagn BV3 är i det närmaste klart och vår generatorvagn har fått en del nya plank i sidodörrarna. Även taket på den vagnen och taket på ÖKJ 20 kommer att få en översyn i sommar. ÖKJ 20 får dessutom en del fönster fixade och vår serveringsvagn F5 får nu sitt kök utbyggt till ett större och mer ändamålsenligt dylikt. Naturligtvis så får våra lok sin tillsyn och planen är att vår T23:a ska få lite ny färg samt visa brister i drivningen fixade. Så om verksamheten just nu vilar? Nä, den hålls i gång i väntan på höstens två reseevenemang; Stockholms – Södertälje och en trafikhelg i Katrineholm med omnejd, mer om dessa framöver.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s