Bakgrund

I Västberga straxt söder om Stockholm så har SÅS en av två avdelningar. Till Västberga industriområde flyttade SÅS verksamheten i oktober 1988 efter att marken på Slakthusområdet i Enskede, där SÅS legat sedan 1974, nu behövdes för det ”nya” Globenbygget. SÅS bedrev museitrafik på Slakthusbanan mellan Enskede och Årsta 1974-1991. Efter flytten så bedrevs den lokala trafiken dels på Värtabanan mellan Norra Station och Värtan, sen på linjen Liljeholmen och Västberga Övre som revs 2005. Sedan några år så sker nu de lokala resorna på linjen Liljeholmen – Södertälje Hamn samt Katrineholm – Flen/Vingåker.

I Västberga så arrenderar SÅS ett antal spår på ett par olika platser för uppställning, men det är spåren som löper parallellt mellan Vretensborgsvägen och Elektravägen som verksamheten bedrivs. Infarten till området sker spårvägen via Drivhjulsvägen och landvägen via Vretensborgsvägen 13 till höger om huset och rakt över gården.

På det långsmala området där vi idag bedriver verksamhet så har vi byggt upp ett lokhus och använder ett antal vagnar som verkstäder och personalutrymmen. På området så genomförs alla arbeten på våra lok och vagnar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s