Sommaren 2016 hos SÅS

I skrivande stund håller sommaren på att gå mot höst, men under sommaren så har det arbetats en del med våra fordon. Vikten har lagts på att få vår vagn SWB 138 helt klar exteriört. Även den andra sidan av vagnen är nu skrapad, slipad, oljad och lackad, så all panel lyser nu som solen. Däremot så pågår det fortfarande arbeten med fönsterkarmarna. Taket på vår generator- och resgodsvagn hade sett sina bästa dagar och har under sommaren rivits bort och ersatts med ett nytt spontat tak och en ny ytterduk, ett svettigt arbete denna soliga sommar. Även vårt ånglok S1 1921 har fått lite behövligt underhåll. Vår personalvagn fick ju under vintern sin insida renoverad och nu är det nya köket på plats och vagnen fungerar nu även som vår ”klubbvagn”. Några flinka medlemmar har även sorterat en del kol från den vagn som innehåller c:a 20 ton blandat med sten, en vagn som stått på ”tillväxt” under många år. Andra flinka medlemmar har tagit tag i samtliga fotsteg på i princip alla vagnar med plattform, så nu slipper vi vingliga på- och avstigningar. Tyvärr så har vi även fått lägga en massa onödig tid på ”vandaler” som krossat en del fönster och klottrat, samt som rört till det inne i vagnarna. Vi har även haft några inbrott med sönderbrutna dörrar och lite stölder. Vi har dock skärpt bevakningen och gjort området mindre tillgängligt. Lite sly har även röjts på området.

I lokstallet i Katrineholm så har det även där arbetats. Vårt ånglok E10 1747 har fått ny färg och en del annat fixat och nu väntar vi bara på att spåren ska besiktigas så att vi kan komma ut och elda på det oljeeldade loket inför besiktningen.  Just nu planeras det för de kommande körningarna och allt som den innebär.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s