Påskresan avklarad!

S1 1921 170416Årets första resa blev en påskresa mellan Liljeholmen och Södertälje. Med samma tågsätt och lok som under förra året, så fyllde vi även tåget den här gången med glada resenärer. SÅS har fått en bra rutin på de här resorna och allt går välsmort utan några problem, även om vi som vanligt sätter säkerheten högst på listan. Det var ju en del trassel på annat håll under påskhelgen som gjorde att även vår resa påverkades. Dels så handlar det om att ”Tvärbanan” är avstängd för signaluppdatering och där det påverkar oss då vi passerar denna i Liljeholmen, men från SL så har man på ett smidigt sätt löst passagen genom att vi hållit kontakt vid passeringarna och fått passera. Sen handlar det även om den stora avstängningen av trafiken på sträckan Stockholm Södra och Stockholm C inför öppnandet av den nya Citytunneln i juni. Under påskhelgen så genomfördes förberedelser och pendeltågen söder ifrån vände i Älvsjö, men fortsatte till Älvsjö godsbangård för vändning och där vi skulle passera mitt i detta. Som om det här inte var nog så passade man på att riva stödkonstruktionen för den nya bron över stambanan vid Västberga Allé och där stödet lastades på godsvagnar och kördes till Västberga för omlastning till landsväg. Trots att det var två växlingslag som arbetade så gick det bra att samsas genom god kommunikation och planering enligt gällande regler. Trots dessa ”störningar” så hölls tidtabellen på precis utsatt tid hela helgen. Vi körde ju även den här gången till Södertälje Hamn (f.d. Södertälje Södra) via ”gamla” stambanan över Tullinge, Tumba, Östertälje, en linje som vi gillar och där vi enbart fick trängas med pendeltågen den här helgen. I övrigt så var resenärerna lika nöjda som vanligt och som ständigt kom med beröm över vår verksamhet. SÅS medlemmar, som var personal på den här resan tillsammans med inlånad säkerhetspersonal, gjorde ett strålande jobb som vanligt! Nästa trafikhelg är först i september då vår uppställning i Västberga kommer att isoleras under sommaren på grund av arbetena med den gamla linjen mellan Årstabroarna och Stockholm C som är helt avstängd den här och nästa sommar. I samband med det här så kommer vårt spår att ”kopplas bort” för att få plats med vändande tåg på Älvsjö godsbangård, men i september är vi inkopplade igen!

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s