SÅS är åter på banan!

SÅS har nu fått det efterlängtade trafiktillståndet och kan åter börja rulla med våra fordon. Hela processen har tagit drygt ett år och det har varit ett massivt arbete att få till alla regelverk och styrningen av verksamheten, men nu är det rott i land och vi kan åter börja planera utfärder och olika förflyttningar på järnväg. Det kommer dock inte att bli några utfärdståg inom närtid på grund av det rådande läget kring covid-19, så även om vi nu kan köra så väljer vi att följa de gällande rekommendationerna och avvaktar till våra myndigheter ger oss grönt ljus. I och med att vi nu har eget trafiktillstånd igen så har vi åter kunnat växla i Västberga och i skrivande stund så planeras nu flytten av ångloket N 1173 från Västberga till Katrineholm, där loket sommartid ska stå uppställt utanför lokstallet där vår systerförening KÅS, Katrineholms Ånglokssällskap, har sin verksamhet. I samband med transporten ner så passar vi även på att hämta hem en passagerarvagn till Stockholm där vi ska påbörja en stor renovering för att kunna utöka resenärskapaciteten. Även vår ångfinka som står i stallet kommer nu upp till Stockholm då platsen kommer att behövas till annat i stallet. Vi sänder en eloge till SÅS styrelse och de som stöttat arbetet med tillståndshanteringen och tagit projektet i land.

Bilderna visar dels Lennart Nilsson framför Transportstyrelsens skylt i Borlänge i samband med besöket där, men även några av de som sett till att vi nu åter kan börja köra. Från vänster: Anders Nyman, David Rolleberg, Klas Kindberg, Håkan Edeslätt, Roland Jonsson och Lars Beijer.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s