Nattlig transport genomförd

Natten mellan 2-3 oktober i år så lyckades vi få till den där transporten som vi har väntat på så länge. Det handlar om att vårat ånglok N 1173 skulle flyttas från uppställningen i Västberga till Katrineholms lokstall och att passagerarvagnen VBHJ BCo 58 samt ångfinkan SV4 25614 skulle köras upp till Stockholm på returresan. N 1173 är ju det ånglok som kommer att vara uppställt utanför Katrineholms lokstall under sommarhalvåret, en plats som just nu har B 1364 som en tillfällig gäst.

Transporten började i Västberga med att vårat diesellok T23 113 växlade ut N 1173 och en del andra vagnar som skulle följa med fram och tillbaka, dels för personalen men även för att få rätt bromstal på tåget. Vagnarna växlades upp till Älvsjö Godsbangård där elloket Hg 787 från SKÅJ, väntade på att genomföra nästa sträcka, den från Älvsjö ner till Katrineholm. Eftersom man släpade på ett nedkopplat ånglok så var transporten relativt långsam, men framåt 03.00 och efter nästa 5 timmar så var tåget framme utan några större problem. Det hade gjorts en del stopp för kontroll av lager och annat, men N 1173 anlände problemlöst till sitt nya hem i lokstallet. Sen blev det en del växling för att byta ut N 1173 med de hemåtvändande vagnarna. Även transporten upp till Stockholm gick händelselöst till och vid 9-tiden på lördagsmorgonen så växlades vagnarna in i Västberga av vårat T23-lok, samtidigt som Hg 787 for vidare tillbaka till Hagalund där den brukar stå. Under vintern så ska N 1173 snyggas till för att kunna pryda lokstallets utsida till nästa sommar. Passagerarvagnen VBHJ BCo 58 ska ses igenom i Västberga, troligen kan det bli tal om skrotning då vagnen bitvis är mycket dålig, ångfinkan SV4 25614 är dock i gott skick och hamnar på listan över fordon som ska sättas i drift så småningom. Tilläggas bör ju även att det här var den första gången vi använde vårat nya trafiktillstånd ute på linjen.

Här är lite bilder från transporten, tagna av Lennart Nilsson, Uffe Larsson och Lars Beijer

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s