Lokflyttning i Katrineholm

Det genomfördes en del flyttningar av lok i Katrineholms lokstall nyligen. SÅS och KÅS i samarbete flyttade runt B 1306 och E10 1747 till de platser de ska stå på i vinter, tillsammans med N 1173. Det här innebär att B 1364 numera återfinns på stallplats 3 och E10 1747 på stallplats 4. Flyttningen var inte helt problemfri då avsaknaden av ett litet växellok gör att man får ta in gummihjulsförsedda fordon för att lösa uppgiften. De hjälpande var åter Bärgningsbolaget i Katrineholm AB och med stöd från Hans Jansson på Rude Gård som kom med en jordbrukstraktor och hjälpen kom även från Gillerstrand Entreprenad, stort TACK till er alla. Vi tackar naturligtvis samtliga inblandade som ställde upp och räddade situationen och såg till att E10:an drogs ut och kom in på rätta spår och att B-loket nu står under tak istället för under bar himmel. Nu blev det ju inte så att enbart loken kom in under tak, det flyttades samtidigt en del inventarier i stallet och som även de nu finns på bättre lämpade platser.

Bilderna nedan från flyttningen av loken har Uffe Larsson, Pelle Askerlund och Lillemor Melin Sving sett till att de nu finns här på hemsidan, men det finns även en film från flyttningen här: https://youtu.be/sdUvyOQyFkE

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s