Trafikåret 2021

Tyvärr så ser läget i Sverige lite ut som 2020, även om vi börjar skönja visst hopp där framme. Just nu gäller ju samma rekommendationer från FHM som i början av året, vilket gör att vi inte kan arrangera några resor just nu.

Verksamheten i SÅS på den aktiva sidan hålls igång så att allt ska vara klart den dag som vi tillåts att fylla upp vårat tåg med resenärer igen och ge oss iväg på den där resan ”förr i tiden”. Så vi avvaktar, men är ändå beredda då suget efter att få köra ångtåg igen, är väldigt stort.När vi väl får köra personfyllda tåg igen, vad händer då? Det första trafiktillfället blir då troligen en trafikhelg där vi kör en resa från Liljeholmen till Södertälje och tillbaka, en mycket omtyckt resa på omkring 2,5 timme. Vi brukar köra en resa per dag under en helg. Sen känner vi även av ett behov att köra trafik nere i Katrineholm igen, SÅS har genom systerföreningen KÅS, Katrineholms Ånglokssällskap, en verksamhet även där och har kört där vid många tillfällen tidigare, det är dock länge sedan sist. Vi har även viss efterfrågan på någon längre tur igen, en heldagsresa som går t.ex. till Nynäshamn eller Eskilstuna, eller varför inte rent av Mälaren runt igen, det är länge sedan sist. Vi vet dock att det troligen inte blir några resor före sommaren 2021, men att hösten kanske ser ljusare ut eller så har allt ordnat sig så vi kanske kan köra vår omtyckta Luciaresa i december? Hur det nu blir så kommer vi i god tid att meddela brett när det är dax igen, för även vi är mycket sugna på att känna doften av kolrök och ånga igen 😉

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trafikåret 2021

 1. Hans Nolberg skriver:

  Hej roligt att det börjar rulla ång lok igen. Vill gärna ha info om kommande turer.
  Har ni även info om andra ånglok turer runt om i Sverige/Norden vore jag tacksam för info även om dessa.
  Med vänlig hälsning,
  Hans Nolberg

  Gilla

  • SÅS skriver:

   Hejsan Hans, eftersom vi inte kör någon permanent trafik så får du hålla utkik på hemsidan och Facebook där vi lägger ut våra resor i god tid. Förhoppningsvis så kan vi komma igång med vårat välbesökta Luciaångtåg i år igen, det blir i så fall två turer Liljeholmen – Södertälje, mer info kommer så fort alla pusselbitar faller på plats. Om du vill hålla koll på andra ånglokshändelser så rekommenderar vi sidan http://www.tagsommar.se där det mesta finns med, eller så går du in på vår länksida https://anglok.com/arkivet/lankar-2/ och letar dig fram hos de Svenska järnvägsföreningarna.
   Lycka till!
   /SÅS Webbmaster

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s