SÅS för 28 år sedan

På YouTube så finns en trevlig film som publicerats av Olof Nevenius på Neveniusfilm. Filmen handlar om en trafikhelg på Slakthusbanan den 24-25 april 1993 och är en av de sista resorna som SÅS genomförde på banan, innan den lades ner och blev Tvärbanan. På filmen så får man även uppleva Slakthusbanan som den såg ut innan den försvann. Filmen är 15 minuter lång och visar hur trafiken hos SÅS fungerade på Slakthusbanan från 1975 till 1994. På filmen ses en rad av SÅS kända ansikten och ångloket N 1173 med tåg, den här dagen förstärkt med en vagn från Nynäshamns Järnvägsmuseum.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s