E10 1747 provkörd!

Äntligen så gick provkörningen av vårat oljeeldade ånglok, E10 1747, riktigt bra. Loket har stått många år sedan vi sist använde det och varit uppställt i Katrineholms lokstall. Tack vare krafterna i vår systerförening KÅS, Katrineholms Ånglokssällskap och hos SÅS så kommer nu E10 1747 att kunna användas på våra resor framöver.

En av planerna är att återuppta resorna i Katrineholm genom att transportera ditt våra trafikvagnar och använda E10 1747 som dragkraft under några helger framöver. Loket tillverkades av NOHAB 1947 och har i princip sedan det togs i drift varit oljeeldat, med möjligheten att enkelt kunna byggas om till koleldning. 1747 var innan det kom till SÅS, ett beredskapsånglok som SÅS köpte i samband med att beredskapsloken slopades på 1990-talet och är ett trecylindrigt lok. Provkörning genomfördes lördagen 16 oktober och bilderna togs av SÅS gamla ordförande Lars Beijer.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till E10 1747 provkörd!

  1. Per Askerlund skriver:

    Bra foton och skönt att det funkade

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s