Luciatåget är tyvärr inställt

Det är tungt att ta beslutet att ställa in Luciaresan även i år. Alla förberedelser var klara med personal, kol till loket, mat till de arbetande medlemmarna och fika till resenärerna och en färdig tidtabell, men styrelsen blev ändå tvungna att fatta beslutet att ställ in. Allt grundar sig på den senaste tidens ökade spridning av Covid och de åtgärder som Regeringen och Folkhälsomyndigheten har tagit och som då påverkar den här typen av evenemang. Det kan låta lite konstigt att ställa in när så många idag är vaccinerade och vet hur man sköter sig bland allmänheten, men eftersom det fanns frågetecken och där SÅS inte kan vara säkra på att det inte förekommer någon form av smitta på tåget, så valde styrelsen det kloka beslutet att inte chansa, utan att ställa in. Tyvärr så är ju det här viruset benäget att sprida sig via även de som är vaccinerade och sprids det där så sprids det vidare till de som har någon form nedsatt motstånd, våra äldre och till de som ännu inte har vaccinerat sig, ja allt det här kan ni nog redan. Vi kan inte heller dela upp sittplatserna på ett säkert sätt då vi enbart har stora öppna kupéer och där det ändå blir för trångt. Det här är naturligtvis beklagligt då vi alla varit så laddade inför att åter kunna köra vårt omtyckta Luciaångtåg, men det är bara att se sanningen och respektera våra myndigheter och inte minst; göra det säkert för våra resenärer. Vi får väl hoppas att det under vintern hinner komma nya rön och betydligt mindre spridning, för siktet är just nu inriktat på en påskresa istället och vi kommer att informera så fort vi vet hur det blir. Vi kan i alla fall tillönska en riktigt God Jul & Gott Nytt År och hoppas att er jul bli riktigt bra 😉

Inställd Luciaresa 2021

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Luciatåget är tyvärr inställt

 1. Hans Söderling skriver:

  Jag har full förståelse ert beslut och får hoppas på nya resor när så läget tillåter det. Mvh Hans Söderling Skarpnäck

  Webbmastern svarar:
  Tack Hans, det är alltid vår intention att köra så mycket som det bara går, när det går 😉

  Gilla

 2. cristofer joel skriver:

  Jag ville varkligen åka med er men om de så sitasion ser utt so kan man inte klaga det är inte era fel men jag väntar tills ni kan köra igen ni kommer att kunna köra nästa år ni är ett bra förieninge så ni kommer jag litar på er

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s