Bilder från 7:ans flytt

SÅS Trafikchef, Carl-Erik Olsson, bevittnade flytten av SSnJ 7 från Västberga till Torekällberget i Södertälje och förevigade flytten med en del bilder, vilka vi visar här. Ångloken SSnJ 7, Stockholm – Saltsjöns Järnväg (Saltsjöbanan), lok 7, såldes tidigare till Torekällbergets friluftsmuseum i Södertälje och den 28 februari 2019 så var det då dags för den stora flytten. Nu blev ju transporten lite extra krånglig eftersom man inte kunde använda samma landsvägstrailer hela vägen, utan tvingades att flytta över loket till en annan trailer i Södertälje. För biten mellan Västberga och Södertälje krävdes det en djup trailer för att klara alla viadukter, men den trailern var för låg för att via en massa backar kunna köras upp till museet och fick därför lastas om, därav denna procedur. Väl framme så får loket nu sällskap av två av SÅS tidigare ägda godsfinkor som sålt dit tidigare, men även en passagerarvagn som SÅS ägt för 30-talet år sedan och som kommit dit från Nynäshamns Järnvägsmuseum. På museet kommer det nu att skapas en järnvägsmiljö likt Södertäljes tidiga station där SSnJ 7 och vagnarna är ett av inslagen i utställningen.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s