Årsmöte och tillstånd

Nu har vi hållit årets årsmöte i SÅS, vilket var lika välbesökt och trevligt som vanligt. Det stora samtalsämnet, utöver styrelsevalet, var om SÅS trafiktillstånd som fortfarande inte kommit till någon snabb lösning. Styrelsen och förtroendevalda arbetar fortfarande på en ny ansökan där de fel och brister som fanns under revisionen 2018, blir åtgärdade. Det här är inget lätt arbete då det hela i princip bygger på att införliva de Europeiska järnvägslagarna i vårat system, något som kan te sig märkligt då vi inte kommer att lämna Stockholmstrakten. Det här kommer att ta sin tid och tills vi fått den här biten klar så arbetar vi på en tillfällig lösning som i alla fall ger våra fordon rörelsefrihet inom vårt eget uppställningsområde, idag får vi inte ens knuffa lok och vagnar för hand. Det svävar då tyvärr i luften om vi i år överhuvudtaget kommer att kunna genomföra några resor i år, men man arbetar hårt med den här fråga och vi håller tummarna.

Efter mötet så kan vi konstatera att styrelsen i princip ser likadan ut även det kommande året då gamla medarbetare åter valdes till sina poster. Det samma gällde Revisorvalet, val av Valberedning, Webb- och Redaktörsansvarig samt ytterligare några poster. Vad som är nytt och som började gälla när vi klubbat igenom förra årets stadgeändringsförslag, är att styrelsen utökas med ännu en post i form av en fjärde ledamot. Den fjärde ledamoten kommer de kommande två åren att heta Lennart Nilsson och som tidigare varit enbart vår säkerhetsansvarige, nu är han även en ledamot.

Även en rad andra frågor avhandlades och det verkar som att den aktiva skaran ökar tillsammans med engagemanget, trots uteblivet trafiktillstånd, och det känns ju väldigt bra trots allt. Så även utan trafiktillstånd så blommar aktiviteten i båda Västberga och Katrineholm. SÅS ekonomi ansågs vara god enligt mötet och bokslutet, men kassören påpekade att verksamheten fortsätter att kosta i form av hyror, el och förbrukningsartiklar, samtidigt som intäkterna är begränsade till medlemsavgifter, gåvor och försäljningen vid olika mässor och marknader. Även det här med olika tillställningar för medlemmarna togs upp och vi är väl på det klara med att vi ska återgå till trevliga film- och bildkvällar, arbetshelger med en bit mat och kanske lite besök på andra trevliga platser som hos liknande verksamheter, något som tidigare varit omtyckt av medlemmarna.

Mötet avslutades med fika och tilltugg samt en massa trevligt prat, kort sagt ett mycket lyckat möte trots en del motgångar! Väl mött på tisdagar klockan 18.00 när vi har våra arbetskvällar och håll utkik på de s.k. Sociala Medierna efter kommande händelser och evenemang i SÅS.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s