B 1364 rullar ut i Katrineholm

Tyvärr så blev det ju problem med att flytta ner N 1173 till utställningsplatsen utanför lokstallet i Katrineholm, en fråga som vi fortfarande arbetar med och hoppas lösa inom snar framtid. Istället så har vår B-maskin 1364, tillfälligt fått ta N-lokets plats utanför stallet, på den av kommunen uppsnyggade platsen. Men eftersom vi inte fick någon tillgång till något diesellok för växlingen, så fick istället Bärgningsbolaget i Katrineholm AB, rycka ut med en bärgningsbil för att dra ut loket och få det på rätt plats på gaveln av lokstallet. Både SÅS och KÅS är nöjda med denna tillfälliga lösning, men på sikt så ska ju en vackert uppsnyggad N 1173 istället få pryda platsen under sommarhalvåret. Vi sänder ett tack för hjälpen att få loket på plats, då ett lokstall ser ut som ett lokstall om det står ett riktigt lok utanför. Vi ska dock inflika att B 1364 är ett f.d. beredskapsånglok som är i gott skick, men som fortfarande bär spår av sin skyddsskrud som den hade under åren i ett lokskjul någonstans i Sverige.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s