Det tuffade på hos SÅS

Det är första gången på mycket länge som SÅS eldar på och kör ånglok. Först så var det den lång väntan på ett nytt trafiktillstånd och sedan kom den världsomspännande eländet som drabbat även Sverige och som gjort att vi gått från 50 till max 8 personer i ett evenemang. Trots detta så måste ju loken besiktigas och provköras för att vara i gott skick när det väl blir dax att starta upp utfärdstågen igen. På fredagen 27/11 så gjordes en besiktning av S1 1921 med pannan under fullt tryck, vilket ledde till en provkörning lördagen den 28/11. Trots att vi inte hade utannonserat provkörningen, så dök det upp några barnfamiljer och tågdiggare som ville se på när S1 1921 provkördes. Först blev det en kort tur från uppställningen och ut till bangården i Västberga och sedan en tur ner till Liljeholmen via Nybodatunneln och åter upp till bangården samt in under tak igen. Alla prov blev godkända, liksom provkörningen, och loket var samma gamla trygga S1 1921 som den har varit sedan den kom till SÅS 1976.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s