Vi har kört till Södertälje

Lördagen den 17 september så kördes det två turer mellan Liljeholmen och Södertälje med vårat ångtåg. Vädret var riktigt höstväder med en lite skvätt stänk, men en lämplig dag att åka ångtåg på. Turerna blev c:a 3 timmar långa och det var första gången som vi körde två turer samma dag, vilket fungerade bra, normalt kör vi en tur per dag under två dagar. Vi hade hoppats på bättre resandeunderlag men tydligen så fanns det fler alternativ till evenemang den här lördagen, men vi känner oss nöjda.

Just nu diskuteras att åter köra Luciaångtåg på samma sträcka, något vi har haft uppehåll från under ett par år av kända orsaker. Att köra ångtåg idag och elda med stenkol har skapat väldigt små marginaler eftersom kolpriserna skjutit i höjden på grund av att kolexporten från Ryssland i princip har upphört och att de kol som produceras i övriga Europeiska länder nu behövs som ersättning för den gasimport från Ryssland som minimerats. Så vi får se vad framtiden har att ge i den frågan. Stort tack till er som kom och reste med oss den här lördagen samt även ett tack till SÅS aktiva som såg till att allt fungerade.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vi har kört till Södertälje

  1. Henrik Österberg skriver:

    Kul o bra arrangemang, men jag missade den läste mailet för sent. Men ja gjorde nytta ändå inom branchen: jobbade lite nere hos NJM!

    Gilla

  2. Mia skriver:

    Det hade varit jätte kul men vi vart sjuka hela gänget, men nästa gång hoppas vi få åka med 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s