Vi har haft årsmöte!

Så har då SÅS haft sitt årliga årsmöte som i år blev helt fritt från restriktioner, klubbvagnen var full med deltagare och en del med via Skype och liknande. Det här året skulle vi välja en Ordförande för två år och där valdes den tidigare ordföranden Håkan Edeslätt att sitta kvar ytterligare två år. Den förra sekreteraren Roland Jonsson valde att inte kandidera för ytterligare en period, så efter mötet så sitter Carl-Erik Olsson på den posten de kommande två åren, det är en post han haft tidigare under många år.

Tack vare att Carl-Erik valdes så lämnar han en ledamotsplats bakom sig och till den platsen fick mötet göra ett fyllnadsval på ett år. En av SÅS mer aktiva valdes av mötet in att ta över den platsen, Es-Björn Karlsson som återvänt från Skåne och är åter aktiv hos SÅS. Sen valdes Lennart Nilsson, tillika säkerhetsansvarig, för ytterligare en tvåårsperiod som ledamot, Lennart har bra koll på all säkerhet och regelverk. En annan återvändare är Lars Beijer som under drygt 25 år var SÅS ordförande och sedan lämnade föreningen styrelsen några år, han har nu suttit med som ledamot ett par år och kommer att sitta ytterligare en tvåårs period då även han valdes om. Lars är ju även SÅS Trafikchef sedan en tid. Det blev även ett fyllnadsval av kassör då Lasse Zethraeus skulle ha avslutat sin post i år efter att ha suttit på posten under alla år sedan starten, med undantag för ett år. Lasse tackade ja till ytterligare ett år och påpekade att det bara blir ett år till den här gången, vilket vi har svårt att tro. Vår ständige revisor Ulf Fjeld valdes även han om till ännu ett år och mötet konstaterade att Ulf är den enda som suttit med i styrelsens arbete under alla år som SÅS har existerat (1974). Revisorssuppleant fortsätter Hans Boysen att vara ytterligare ett år och valberedningen kommer även till årsmötet 2024 att bestå av Lasse Nelson och Johan Berg. Lasse Nelson fick även förtroendet att fortsätta som Redaktör/Webbmaster ytterligare ett år. Mötet hade inget att invända mot resultatrapporten, revisionsberättelsen eller verksamhetsberättelsen och gav således styrelsen ansvarsfrihet. Ett par motioner togs upp ledde till att SÅS nu ska titta på hur vi ska gå vidare en E2 1242 som står avställd för tubbyte och B 1364 som står i Katrineholms lokstall i samma skrud som när det tidigare beredskapsångloket köptes in. Styrelsen ska även se om det går att köra någon form av trafik på Värtabanan framöver som enligt bland annat motionären, är den enda linjen utanför det stora stomnätet i Stockholm som inte har en massa annan trafik. SÅS körde på 90-talet trafik mellan Norra Station och Värtan en hel del och Värtabanan är en trevligt bana att tuffa ånglok på. Några resor i år framkom inte på mötet men styrelsen står inför en kommande revision av SÅS regelverk och lägger nu fokus på den biten först, men det mest troliga är att det kommer att tuffas en del även i år, vilket vi får återkomma till. Mötet avslutades med fika och mingel, ett riktigt trevligt och positivt årsmöte

Nya på jobbet blir i år Es-Björn och Carl-Erik

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s