Vi har haft öppet hus!

Onsdagen den 7 augusti så bjöd SÅS in till öppet hus i Katrineholms lokstall, det här gjordes i samband med den årliga Katrineholmsveckan då bland annat föreningar får visa upp sina verksamheter. I samband med det här så fick SÅS hjälp av Sörmländska Byggs teleskoplastare att dra ut vårat ånglok B 1364 som inte sett dagens ljus på ett tag. B-maskinen (läs mer om loket under ”Våra fordon”) fick vackert stå på vändskivan för att visa upp vår verksamhet och förhoppningsvis locka fler att upptäcka hobbyn att renovera och i drift visa riktiga ånglok och riktiga ångtåg från förr. SÅS har en kontinuerlig, men liten, verksamhet i stallet och vår förhoppning är att vi ska få se lokstallet med flera och fungerande ånglok, precis som det stallet byggdes för en gång i tiden, ett lokstall utan lok är väl egentligen inget lokstall? Vi har även intentionen att kunna köra ångtågsutflykter från Katrineholm och till de närliggande stationerna, precis som vi gjort tidigare, något som vi arbetar hårt för att det åter ska bli verklighet. Det här kräver dock att antalet aktiva medlemmar i stallet ökar en aning, vilket det är på väg att göra, men vi måste få fler att hitta till den här hobbyn, som i sig själv kan utföras för precis alla kategorier av människor och åldrar. Det man inte kan, lär vi ut och det handlar inte enbart om att mecka med ånglok, för i SÅS verksamhet finns något för alla. Gillar du att sy? Ja vi behöver gardiner och klädslar till vår vagnar. Gillar du att snickra? Våra vagnar är gjorda av trä och behöver duktiga snickare. Gillar du byråkrati och pappershantering? Ja även SÅS har ett stort behov av folk även med de kunskaperna. Gillar du att måla? Alla våra fordon behöver strykas med en pensel då och då. Den här listan kan bli lång då den här hobbyn passar så många och när vi sedan kör så får naturligtvis alla vara med och jobba under resorna. En av SÅS grundare, som tyvärr gått ur tiden, sade alltid; – När vi meckar har vi kul, när vi kör är det fest! Vill du veta mer? Gå in i fliken ”Om SÅS” och hitta till oss där.

Om SÅS

SÅS grundades 1974 och har sedan 1996 haft hemsida på Internet. SÅS verksamhet finns både i Stockholm Västberga och Katrineholms lokstall.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s